Vanaf 1 februari verandert de manier waarop u stukken kunt reserveren voor uw bezoek aan de studiezaal. Reserveren voor het bezoek zelf was al niet verplicht meer, en vervalt nu helemaal.

Op dit moment kunt u via de reserveringsmodule op deze website een afspraak maken. Dit was al niet meer verplicht. Vanaf 1 februari hoeft u helemaal geen afspraak meer te maken. Deze mogelijkheid vervalt. Wel kunt u van tevoren archiefstukken reserveren. (Het aanvragen van boeken kan nog steeds alleen op de studiezaal zelf).

Het reserveren van stukken kunt u doen door naar het gewenste archiefstuk te gaan (inventarisnummer). Daar ziet u aan de rechterkant een icoontje van een mapje staan. Klik hierop. (Als u het stuk wilt laten digitaliseren, dan klikt u op de drie puntjes. Daar kunt u kiezen voor digitalisering om het stuk op een later moment thuis te bekijken. Dit kan alleen als het betreffende stuk openbaar is).

Onder de rode pijl ziet u het mapje waar u op klikt om een stuk te reserverenOnder de rode pijl ziet u het mapje waar u op klikt om een stuk te reserveren

Klik op de knop 'stukken aanvragen' en vul de gevraagde gegevens in. Vul 12345 in als u van ons nog geen persoonlijk pasnummer gekregen heeft. Bij uw bezoek wordt vervolgens voor u een persoonlijk pasnummer aangemaakt.

Als u stukken van tevoren reserveert, liggen deze sneller voor u klaar als u ons komt bezoeken.

Van harte welkom!